Home

Echt Antwerps …. met weetjes over ’t stad. Mijn persoonlijke particulariteit (historicus, kunstliefhebber en protestant) verklaart de verschillende aandachtsgebieden en invalshoeken. In het menu een overzicht van de pagina’s. Hoofdmoot is de info over de Duitse kolonie van Antwerpen (19de eeuw): wie waren ze, waar kwamen ze vandaan, wat deden ze hier, en welke sporen lieten ze na in het stedelijk weefsel van de stad ?

NB: Niet schrikken als u op deze pagina terechtkomt en u ziet niet meteen wat u had verwacht… De pagina is er vast wel: Scan de links (<) of geef uw trefwoord opnieuw in in het zoekvenster rechtsboven, of als u in een lang document verzeild raakt: Ctrl-f


Nieuwsgierig naar meer ? Kijk dan ook eens op:

www.dick.wursten.be
www.psalmen.wursten.be (over de Psalmen)
www.lbv.wursten.be (over levensbeschouwelijk onderwijs)
www.orgel.wursten.be (over een speciaal orgel in Antwerpen)
www.a-c-m.be (Antwerps Collegium Musicum)
www.clementmarot.com
www.procant.be (Protestantse Cultuurkring van Antwerpen)
www.albertschweitzer.be (Info over Protestants Antwerpen, m.n. over de voormalige Christuskirche aan de Bexstraat)

 Of mijn blog

 

Advertenties

3 gedachtes over “Home

 1. Ik zou graag van Joseph Hertogs, de bouwmeester , bouwwerken willen bezoeken, Hij heeft ook veel huizen voor de gegoede burgerij gebouwd. Is van zijn bouwwerken ook een en ander te bezoeken of gevels te bekijken? Joseph is van mijn betovergrootvader zijn broer, een zoon.Voor uw antwoord alvast mijn hartelijke dank, Vriendelijke groet, Marleen ter Stege – Hertogs.

  Like

 2. Dag Dick,
  Ben al de hele dag aan het verkennen. Ik probeer te zwemmen tussen de herhalingen en aanvullingen (verschillen en uitbreidingen) in de verschillende websites. Ik had al veel van uw publicaties op internet ontdekt maar nu gaat er een tsunami over me heen. Heel interessant !!!
  Ik heb mijn collega die de het contact onderhoudt met het HUIS van de SPORT in Berchem gevraagd welke dinsdagavonden in januari 2017 wij over een auditorium kunnen beschikken.
  Ik zal u enkele datums voorstellen voor de eerste voordracht. We horen dan van mekaar wat past.
  Hartelijk dank voor het onthaal van vanmorgen.

  Like

 3. mijn overgroot (of zelfs nog verder) – ouders hadden een hotel in de Charlottalei : hotel Beaujean , graag had ik iets ervan gevonden, foto’s of gegevens , het was een prachtig hotel naar het schijnt waar ambassadeurs kwamen logeren, mensen met aanzien. Lijkt me super om daar iets van terug te vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s